gle sto se dizajna tice...usporedi izgled golfa trice i civica iz `95. i sto bi prije odlucio kupiti da sudis po izgledu i donekle po motorizaciji...naravno da bi prije uzel hondu.bar kaj se mene tice. sto je recimo s izgledom accorda coupe, integre, prelude iz 2000., prelude coupe, onda rsx-a koji je takoder negdje 2000. godina. imaju oni dizajn vec duze vrijeme. danas sam bas gledal malo i zapravo vidim kak su svabe kod golfa IV takoder bili neinventivni i nisu imali bas sluha za dizajn kao i kod predaka.ni danas nije stanje nis bolje. kad vidim jettu zabole me oci. naprijed golf, odiza passat. onda golf variant novi. radje bi za karavana uzel ondaneku mazdu ili hondicu.
kaj se tice danasnjeg dizajna, japanci mi se sve vise svidaju. toyota s corollom novom, zatim avensis, da ne zaboravimo lexus i infiniti koji su luksuzne marke toyote i nissana. videl sam takoder i kak ce zgledat i nova mazda 6. predobar dizajn. puno bolji od passata. onda novi citroen c5, alfa 159, i masa drugih. svi su oni toliko bolji od passata, za realno gledajuci manju lovu, makar ima iznimaka ali nista sto fauwe s kompletnom opremom ne bi cjenovno pobio

tak da ono. ja sam na strani japanaca. kako i sam kazes swift je prava bomba na kotacima...zato je i dobil nadimak "smrt na kotacima", pogon na sve kotace ili samo prednji, nije vazno jer ces tak i tak u tom auteku letit i posramit i novog passata.
jedino se nemre govorit o usporedbi pogonskih motora, jer japanci prije nisu imali neke dizelase, mislim na hondu, toyota je, kao i mazda i nissan, ali posto je postotak tih automobila bio jako mali, jer su svi furali golfove II dizelase, nije se moglo doci do podataka kak su pouzdani.
toyota je recimo radila vrlo dobre dizelase, prvenstveno mislim na masine za terence. u top gearu je bio test izdrzljivosti jednog takvog pick-upa. neznam tocno koji model ali mogu reci da sam bio zacuden. test je fakat bio ubojit. jednom su taj pick-up ostavili u moru kroz noc. masina se napunila vodom i pjeskom i cim sve ne. nakon sat vremena sarafljenja s najobicnijim alatom tipa kombinirke i jos nes plus WD-40, masina je proradila ko iz topa. pametnom dosta. jedino pozitivno kod starih vw-ovih dizelasa je to da si ih mogel voziti i na loz ulje, napraviti masu kilometara (tokom kojih motor sam ne ispusti dusu) prije nego sve ode kvragu. jedina pozitivna stvar u zadnje vrijeme fauweu je ta da su konacno odbacili pumpe-duse sustav i idu na common-rail.
ispricavam se za off topic jer znam da je zapravo topic novi passat ali eto da se malo svi upoznamo s cinjenicama. pozdrav.