|
Inox fan
ja je odsutan trenutno
Registriran: May 2007
Nivo Reputacije: 68
|
Vicevi tjedna:(28.10.2007)
Vicevi tjedna 28.10.2007
Zašto su Etiopljani vratili Amerikancima poslat paket ljekova?
Pisalo je: "Uzimati nakon obroka."
Potukli se Crnogorac i Srbin, pa pitaju posle svega Crnogorca kako je prošla tu?a.
• Ada, kako bi prošla?! Razdvojila nas policija. Njega odveli ka' pseto, vezanog, a mene ka' knjaza - na nosilima!
Ulazi Mujo u jednu kavanu negdje u Africi. Sjeda za šank, iz džepa izvadi neko malo zeleno ušato ?udovište i stavi ga na šank. Prilazi im šanker:
• Šta želite?
Mujo odgovori:
• Meni vinjak, a za mog jarana jedno pivo.
• A šta je to? - upita ga zbunjeni šanker.
• Znate, ja sam istraživa?, pa smo sa ekspedicijom išli u jedno selo... - pa pogleda u ?udovište - Je'l Haso, kako se ba zvaše ono selo gdje si vra?u opsov'o mater?
Šta kaže pripadnik Al Kaide kad ga pozoveš na kavu?
• Možda naletim...
Sjedi ribi? na obali rijeke i peca. Prilazi mu neki ?ovjek i upita:
- I, kako ide?
- Odli?no! Ulovio sam dvadeset kilograma šarana.
- Krasan ulov! No, da se predstavim. Ja sam ?uvar voda, a ovdje je ribolov zabranjen.
- A ja sam vam, gospodine, najve?i lažljivac me?u ribi?ima.
Izlazi pandur iz pekare i nailazi na svog druga i kaže mu:
• Ako pogodiš kol'ko imam kifli u džepu da?u ti obje.
Dolazi starija gospo?a kod kamenoresca:
- Željela bih da naru?im spomenik za sebe, da bude najjeftiniji mogu?i i da na njemu piše moje ime i ispod toga "nevina ro?ena, nevina živjela, nevina umrla".
Gospo?o, ja napla?ujem po slovu, tako da bi vas najjeftinije izašlo "Vra?ena neotpakovana"
Kaže Perica mami:
Mama, mama, ho?u da se igram klikera!
Mama odgovori:
Ne može, sine, dedi trebaju staklene o?i.
- Vidjela sam te sinoc u zagrljaju s onim englezom. Kako te samo ljubio! Mogao ti je uciniti sve sta je htio, a ti ni reci!
- Pa, kako sam mogla, kad ne znam ni rije? engleskog.
Pitali Perica i Jovica baku:
- Bako, kako smo mi došli na svjet?
- Donijela vas roda, djeco!
Na to ?e Perica:
Jovo, da joj kažemo, ili da umre glupa?!
Vidjela baba djevojke gdje bacaju kondome. Pitaju djevojke babu: -Sto je baba ko da se ti nisi jebala. - Jesam djeco, ali mu nisam kozu skidala.
"Tek kada ?u biti mrtav, saznati ?e se istina o meni!"
Uzdiše politi?ar.
Njegov partijski brat.
"Tješi se,onda si na sigurnom!"
Usao policajac u autobus, kad unutra putnici se drze za rucke na krovu. On ce njima: - Pustite ljudi, mogu ja to sam drzati!
Pita baba Pericu:
Perice, koga više voliš - mamu ili tatu?
A Perica ?e na to:
Ja bih rekao, ali ?e se tata ljutiti.
Dvije plavuše kupuju karte u kazalištu.
- "Za Hamleta?", upita blagajnica.
- "Ma ne, za nas dvije!"
Zašto Hitlerove plinske komore za pojedina?no ubijanje židova imaju 11 rupica kroz koje izlazi plin?
Zato što ?ovjek ima samo 10 prstiju.
Došli Huso i Haso prvi put u javnu ku?u i pita ih žena na recepciji šta bi željeli. "Šta ima?", pitaju oni. "Zavisi koliko para imate...", odgovori žena. "Pa, eto, nekih 20 maraka...". "M'rš, napolje, bitange dvije, za te pare možete jedan drugom popušit ..."
Nakon nekih pola sata, evo njih dvojice ponovo. "Šta sad ho?ete?", pita žena sa recepcije.
"Eto, mi došli da platimo ..."
Vra?a se politi?ar ku?i i obasipa ženu poljupcima.
- Sve je gotovo, izabran sam.
- Stvarno, ne lažeš.
- Ne, sada više nema potrebe.
Kaže Mujo Hasi:
- Haso, našao sam banku kojoj ne trebaju jamci da bi ti odobrili kredit!
Na to ?e Haso:
E kakav je to kredit kad moraš sam da ga vra?aš.
Jesi li cuo, bolan Mujo, za novu kafanu u Vakufu? Pijes dzabe, je*es se dzabe i jos dobijes pare! - Ma ajde Haso, gde to ima? - Ima, ima, pricala mi moja sestra Fata!
Prodajem kawasaki u djelovima i ljudske organe. Djelove i organe možete da vidite na putu Zagreb-Rijeka.
Na svaki tvoj rodjendan mama i tata idu u zooloski vrt gadjati rodu kamenjem.
|