View Single Post

Torte i kola?i :)
Staro 10-31-2007, 16:34   #1 (permalink)
arwen
proud to be sponzoruša :)
Points: 15,948, Level: 18 Points: 15,948, Level: 18 Points: 15,948, Level: 18
Activity: 6% Activity: 6% Activity: 6%

arwen's Avatar

arwen je odsutan trenutno

Registriran: Feb 2007
arwen has a brilliant futurearwen has a brilliant futurearwen has a brilliant futurearwen has a brilliant futurearwen has a brilliant futurearwen has a brilliant futurearwen has a brilliant futurearwen has a brilliant futurearwen has a brilliant futurearwen has a brilliant futurearwen has a brilliant future
Nivo Reputacije: 41
Uobičajeno Torte i kola?i :)

evo, da ostvorim temu o slasticama.

danas sam pravila super tortu. ?okolada i lješnjaci. predobra je. recept sam našla na www.coolinarka.com

evo recepta:

Sastojci
Za biskvitno tijesto:
5 jaja
100 g ?okolade za kuhanje
2 žlice Pšeni?nog oštrog brašna tip 400 Podravka
1 žlica Praška za pecivo Dolcela
100 g maslaca
100 g še?era
100 g mljevenih lješnjaka
2 Vanilin še?era Dolcela

Za kremu:
1 Krema za torte Dolcela
350 ml mlijeka
110 g maslaca
150 g ?okolade za kuhanje

Za ?okoladnu glazuru:
100 g ?okolade
2 žlice tople vode
60 g maslaca
2 žlice ulja

Priprema
Žumanca pjenasto izmiješajte sa še?erom i vanilin še?erom. Dodajte mljevene lješnjake, otopljenu ?okoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo, pjenasto izra?eni maslac i na kraju snijeg od bjelanjaka.

Od pripremljene biskvitne smjese ispecite pojedina?no tri biskvitne kore. Za svaku koru okrugli kalup promjera 20 cm obložite pek papirom i pecite u pe?nici zagrijanoj na 180°C 10 minuta.

S pe?enih biskvitnih podloga maknite pek papir i ohladite ih.
Kremu za torte uspite u visoku posudu, dodajte prokuhano hladno mlijeko i miješajte elektri?nom miješalicom tri minute. Smjesi dodajte 100 g otopljene ?okolade, maslac koji ste prethodno pjenasto izradili i 50 g grubo narezane ?okolade, pa sve dobro izmiješajte.

Na list pe?ene biskvitne kore stavite jednu tre?inu kreme i poklopite drugom korom, na nju nanesite drugu tre?inu kreme i poklopite tre?om korom, pa preostalom kremom premažite rubove torte.

Na pari otopite ?okoladu, dodajte vodu, a zatim uz stalno miješanje postupno dodajte maslac i ulje. Ovako pripremljenom ?okoladnom glazurom prelijte površinu torte.
Posluživanje
Tortu dobro ohladite i poslužite.

Savjet
Da bi torta ljepše izgledala, prije prelijevanja glazure tortu dobro ohladite.

__________________________________________________ _____________________________

ja nisam pravila 3 biskvita nego jedan, pa ga prepolovila na dva dijela. bilo mi mrsko praviti 3 biskvita posebno.

ali i ovako je ispala odli?no.

Reply With Quote