View Single Post

Vicevi tjedna (25.11.2007)
Staro 11-25-2007, 21:05   #1 (permalink)
ja
Inox fan

ja's Avatar

ja je odsutan trenutno
Registriran: May 2007
$Dojaja$: 19,996
ja has much to be proud ofja has much to be proud ofja has much to be proud ofja has much to be proud ofja has much to be proud ofja has much to be proud ofja has much to be proud ofja has much to be proud ofja has much to be proud of
Nivo Reputacije: 45
Send a message via MSN to ja Send a message via Yahoo to ja Send a message via Skype™ to ja
Raspoloženje:
Uobičajeno Vicevi tjedna (25.11.2007)

Profesor sjedi u restoranu i jede. Dolazi student i bez pitanja seda za njegov sto. Profesor, ljutito:
- "Otkad to orlovi i svinje sjede za istim stolom?"
Student se digne, pokupi tacnu i kaze:
-"Dobro, onda letim dalje."

Traži se vidovnjak, za odli?no pla?en posao.
On zna gdje treba da se javi.

Stoje dijve sove na drvetu i jedna kaže:
Uuuuuu.
A druga ?e na to:
Plaši mamu svoju.

Okupio lav sve zivotinje iz dzungle na jednoj litici i kaze: "Ko skoci odavde moze mi hebat lavicu godinu dana!!!"
I tako svi stoje, niko ne smije da skoci, pro?e 1h,
pro?oše 2h,
pola dana a niko nece... Pocela noc padati kad odjednom se cuje kako neko pada. Pogledaše svi dole, kad medo sav razbijen, ugruvan stresa prasinu sa sebe... Onakav sav slomnjen pogleda u masu i rece:
Tebi lave cu hebat lavicu godinu dana, a tebi zeko cu hebat mater samo da se popnem!!!

Dosli bosanac i crnogorac na kolodvor i vide da je vlak pobjegao pa pocnu trcat za njim...
I napokon crnogorac sjedne i kaze:“ma nemogu ja vise trcat za njim...“
a na to ce bosanac: „e nece on meni pobjec“, i potrci jos brze i stigne ga i uhvati se...
Dodje policajac i pita crnogorca pa sto se ti smijes kad ti je prijatelj uspio se popet na vlak.
A crnogorac kaze: „ma sve je to meni jasno, ali on je dosao da me isprati...“

Firma....8 ujutro....šef mora nekome dat otkaz....
-Imam lošu vijest. Radi uštede firme moram otpustiti nekoga od vas.....
-Mene ne mo?ete jer sam nacionalna manjina i mogu vas tu?iti za rasizam - re?e crnac.
-Ja sam ?ena. Odmah ?u vas dati na sud radi šovinizma - re?e sekretarica.
-Samo pokušajte pa ?ete završiti na sudu zbog religiozne diskriminacije - re?e musliman.
-Probajte mi dati otkaz pa ?u vas dati na sud za diskriminaciju zbog godina - re?e 65 godišnji poslovo?a...
Sada svi pogledi padaju na mladog, bijeloga i zdravoga radnika. Ovaj se na trenutak zamisli pa tiho ka?e:
-U zadnje vrijeme mi se ?ini da sam pomalo gej......

Do?e Mujo u kafi? i kaže konobaru:
-Donesi mi kahvu!
Konobar: -Kavu?
Mujo ?e: -Ne, kahvu!!
Konobar ?e: -Pa to vam je sve isto!?
Na to ?e Mujo: -Kako može bit' isto, a je l' isto kad kažem da sam ti ženu pohvalio ili povalio!?!

?ovjek dolazi kod doktora da uzme medicinski test svoje žene Marije. Bolni?arka ga smrknuto do?ekuje:
- "Žao nam je, ali je došlo do zbrke izme?u testa vaše žene i druge žene sa istim imenom, pa sad ne znamo koji test ide uz koju Mariju. Iskreno re?eno, ne znamo da li je stanje loše ili još gore."
- "Pa, kako to? Šta pokazuju testovi?", ?ovjek je totalno zbunjen.
- "Jedan test pokazuje Alchajmer, a drugi SIDA-u, pa ne znamo koja od ?ega boluje."
- "Pa šta da radim?"
- "Doktor vam preporu?uje da odvedete vašu ženu u centar grada i tamo je ostavite. Pa ako sama do?e ku?i, ni u kom slu?aju je nemojte jebati."

Uhvatili drotovi Pericu i Ivicu kako puse travu pa ih doveli pred sudca.
- "Posto vam je prvi put...rece sudac...dat cu vam opciju da ne idete u zatvor. Morate obojica sljedeca tri mjeseca za kaznu da odvratite od droge sto vise prijatelja kako god znate i umijete."
Nakon 3 mjeseca vratili se oni pred sudca a sudija zatrazi izvjestaj.
- "Ja sam odvratio od droge ukupno 12 prijatelja...", rece Ivica ponosno.
- "Odlicno", rece sudac: "kako si to uspio?"
- "Pa fino, nacrto sam dva kruga na list papira, jedan mali i jedan veliki. Onda sam raji objasnio da veliki je krug velicina mozga ako ne pusis a mali krug je mozak onoga koji pusi travu."
- "Sjajno! A koliko si ti Perice uspio da odvratis drugova od trave?"
- "Ja sam odvratio 47 ljudi druze sudac."
- "Ma nemoj", zacudjeno ce sudac: "kako si uspio da odvratis toliki broj."
- "Pa vidite druze sudac, ja sam nacrto ista dva kruga samo sto sam raji objasnio da je mali krug velicina supka onih koji ne puse, a oni koji budu pusili na kraju ce da zaglave u zatvoru i supak ce im biti kao ovaj veliki krug."

Pri?aju telefonom Mujo i Suljo:
• Gdje si bolan Suljo?
• Ma, evo me u Norveškoj.
• A gdje je to?
• Pa, kako da ti objasnim... Imaš li globus?
• Imam.
• E, to ti je odma' ispod šarafa.

Dolazi poštar kod babe da joj uru?i pismo i kaže:
• Evo, bako, stiglo pismo iz Amerike, avionom!
A baba ?e namrgo?eno:
• Ne laži, vidjela sam te, motorom si došao!

Zena sretne muza za Valentinovo s buketom cvijeca u ruci i sva nasmijana upita:
- "Dragi, to cvijece je za mene ?"
Muz odgovori:
- "Ni govora, to je za tajnicu."
Zena poludi i kaze
- "Prasac, njoj cvijece a meni k*rac."
Muz hladnokrvno odgovori:
"Hoces zamijeniti?"

Pije vidra vodu na potoku, naidje zec kresne ju i pobjegne. Okrece se vidra.... nigdje nikog
Drugi dan opet vidra pije vodu, kad opet zec dodje i kresne ju.....okrece se vidra.... opet nigdje nikog
Treci dan opet vidra pije vodu, kad opet zec dodje i kresne ju i nasloni se na drvo.... okrece se vidra ugleda zeca i rece:
- A to si bio ti zeko....
Zeko: Jesam tidro, tidro...
Vidra: Nisam ti ja tidra ja sam vidra
Zeko: E koga ja kresnem 3 puta prelazim na ti!!!

Jebe se Mujo s Fatom, kad odjednom Fata pocne mumljat:
- "Svrrrši?u, svrrrši?u, svrrrrrši?u!"
A Mujo joj odvali šamar?inu:
"P*?ka ti materina, 'ko ti je taj Svrši?!?"

Mali Ivica i njegov tata su bili u jednom trgovackom centru u Osijeku.
Bili su zadivljeni svime sto su vidjeli, ali posebno s dva sjajna srebrnasta zida koja su se mogla razdvajati i ponovo spajati.
Djecak je pitao oca
- "Sto je to oce?"
Otac (koji nikada u zivotu nije vidio lift) je odgorio,
- "Sine, takvo sto jos nisam vidio u svom zivotu, ne znam sto je to."
Dok su otac i sin gledali sirom otvorenih ociju, jedna starica u kolicima je dosla do pokretnih zidova i pritisnula gumb. Zidovi su se otvorili i starica je prosla kraj njih u jednu malu prostoriju. Zidovi su se zatvorili i otac i sin su gledali
u male svjetlece krugove s brojevima iznad zidova.
Nastavili su promatrati kako se krugovi pale, ali sada u obrnutom rasporedu. Zidovi su se ponovo otvorili i izasla je jedna
divna zena od 24 godine.
Otac je rekao sinu,
"Sine, idi dovedi mamu."

Dodje putnik namjernik do gradskog wc-a i kaze naplatnicarki (babaseri):
- Trebao bih koristiti wc, koliko naplacujete?
- 2 kune
- Joj, oprostite, ali imam samo jednu
- Ne seri!