Odg: Schumacher: Zašto sam tako brz?
Schumacher pobjednik Massine go-kart utrke
Sedmerostruki prvak svijeta Michael Schumacher još je jednom pokazao da ni godinu dana nakon umirovljenja nije izgubio ništa od svoje brzine i vještina. Pobijedio je na humanitarnoj karting utrci u Florianopolisu u Brazilu koju je organizirao Felipe Massa.
U prvu utrku Schumacher je krenuo sa ?etvrtog mjesta. Za dolazak na prvu poziciju trebala su mu samo dva kruga. Na toj je poziciji ostao do kraja i izborio je pobjedu. S obzirom na ostvareni rezultat, Schumacher je u drugu utrku, a poseve u stilu GP2 serije, krenuo sa osmog mjesta.
Ali, to ga nije previše omelo. Ubrzo se s Thiago Camilom borio za drugo mjesto. No, u tim je trenucima njegov kart posustao, a Schumacher ga je uspio dovesti do cilja. Drugu utrku završio je na šestom mjestu.
I to je bilo dovoljno da ostvari ukupnu pobjedu, s dva boda prednosti ispred Luciano Burtija.
"Rekao sam Felipeu da se pomalo bojim da ne bi završio posljednji." rekao je Schumacher po završteku utrke. "Kada sam shvatio da nemam ko?nice, samo sam nastojao završiti utrku."
Drugoplasirani Burti tako?er je bio zadovoljan ostvarenim rezultatom: "Za nekoga tko se nekoliko godina utrkivao u automobilisti?kim utrkama u Brazilu, ovo je odli?an rezultat." rekao je.
Iako nije ponovio prošlogodišnju pobjedu, organizator Felipe Massa zadovoljan je petim mjestom: "Znao sam da ?e biti teško ponovno pobijediti, zbog konkurentnosti voza?a koji su stigli. Bilo je ?ak i teže nego prošle godine."
Nakon pobjede, Schumacher je rekao da ?e se na utrku sljede?e godine vrlo rado vratiti.
|