View Single Post

Odg: Torte i kola?i :)
Staro 12-14-2007, 00:09   #15 (permalink)
Samsung
Senior Member

Samsung's Avatar

Samsung je odsutan trenutno
Registriran: Dec 2007
Samsung has disabled reputation
Nivo Reputacije: 11
Uobičajeno Odg: Torte i kola?i :)

Ma?arica

KORE:

* 80dkg brašna(60dkg glatko-20dkg oštro)
* 20 dkg margarina
* 25dkg še?era
* 3 jaja
* prašak za pecivo
* 2dl kiselog vrhnja

Razmrviti brašno sa margarinom da bude skroz prhko, dodati še?er i prašak za pecivo i promiješati. Zatim staviti jaja i vrhnje i zamijesiti tijesto. Tijesto podijeliti na 6 ili 7 jednakih dijelova - ne biste vjerovali, ali ja ih važem! - i ostaviti malo u frižideru.

Valjati jedno po jedno tijesto u kocku veli?ine protvanja (velikog od pe?nice) i blijedo pe?i (nekih 10-ak minuta) na masnom papiru.

FILA:

* 40dkg še?era
* 1,3l mlijeka
* vanilin še?er
* 12 punih žlica brašna
* 25dkg margarina
* 10dkg še?era u prahu
* 2 žlice kakaa

Pristaviti še?er da se prži dok se ne istopi sav u karamelu. Maknuti sa plamena i zaliti mlijekom(ne prenaglo jer kipi) te vratiti na plamen, dodati vanilin še?er i miješati dok se karamela ne rastopi u mlijeku.

U maloj posudici razmutiti brašno s mlijekom, paziti da nema grudica, te ukuhati u karamel. Brašno i mlijeko polako dodajte u karamel, uz istovremeno mješanje - jer se ina?e naprave grude!

Hladiti smjesu miješaju?i svako malo - a u hladno dodati izra?eni margarin sa še?erom u prahu i kakaom, pa dobro izmiksati!

Pe?ene i ohla?ene kore filati kremom. Odozgora ih pritisnuti da se stinu i što bolje prime (ja obi?no stavim još jedan protvanj i lonac pun vode na sredinu).

PRELJEV:

* 10dkg ?okolade za kuhanje
* 4 žlice vode
* 4 žlice še?era
* cca. 5dkg margarina

U lon?i?u na laganoj vatri otopiti še?er u vodi, dodati ?okoladu pa kad se i ona otopi dodati margarin. Preliti kola? - i to je to!

Znam da zvu?i komplicirano, ali u biti je jako jednostavno... samo treba imati živaca s korama, ali zat to ja imam svog muži?a za pomo?nika!
Attached Images
File Type: jpg magjarica.jpg (12.6 KB, 1 views)
Attached Files
File Type: jpg_thumb magjarica.jpg_thumb (31.1 KB, 0 views)