View Single Post

Odg: Dvoransko prvenstvo
Staro 01-09-2008, 15:02   #8 (permalink)
Vuny
Vuneni

Vuny's Avatar

Vuny je odsutan trenutno
Registriran: Jan 2008
Vuny is a glorious beacon of lightVuny is a glorious beacon of lightVuny is a glorious beacon of lightVuny is a glorious beacon of lightVuny is a glorious beacon of lightVuny is a glorious beacon of light
Nivo Reputacije: 14
Uobičajeno Odg: Dvoransko prvenstvo

Dinamo prvi
evo teksta sa nogometnog magazina:
Dvoransko: Dinamo i Zagreb najbolji prvog dana

Nakon spektakla koji je pružila Kutija šibica, ponovo se u Domu sportova igra mali nogomet. Prvim kvalifikacijskim turnirom otvoreno je tre?e izdanje Dvoranskog prvenstva Hrvatske, na kojem se za prva tri mjesta, ulaznicu za finalni turnir, bore Dinamo, Varteks, Me?imurje, Zagreb, Cibalija i Inter.

Svaka ekipa prijavila je 15 igra?a, nastupa se u standardnoj varijanti 5 igra?a plus vratar, dva puta po 12 minuta, na igralištu 50 puta 30 metara.

Ekipe se ove godine bore za nagradni fond od 350 tisu?a kuna, a pobjedniku ?e pripasti 200 tisu?a. Udruga prvoligaša najavila je da ukoliko mom?ad ?ire Blaževi?a, dvostruki laureat, pospremi i tre?i malonogometni trofej zaredom, inkasirat ?e i dodatnih 100 tisu?a kuna. Nimalo loš motiv za Zagrebaše koji je u me?uvremenu ostao bez udarnog dvojca s prošlogodišnje revije, Marija Mandžuki?a i Ivice Vrdoljaka.

Modri isprašili Varteks

Umjetnu travu Velike dvorane Doma sportova krstili su zagreba?ki Modri, predvo?eni zamjenskim kapetanom, maksimirskim povratnikom Igorom Biš?anom. U prvoj utakmici Dinamo je lako?om svladao ekipu Varteksa, rezultatom 5:1. Za Branka Ivankovi?a i njegove momke nije bilo problema iako su nastupili bez Luke Modri?a, Boška Balabana, Tome Šokote i mnogih drugih profesorovih uzdanica.

Golijadu u mreži Varteksovog vratara Luke Bešani?a najavio je dalekometnim pogotkom u drugoj minuti Marijan Buljat, da bi nakon dvije minute Nikola Pokriva? povisio na 2:0. Mrežu modrih suvereno je ?uvao motivirani Ivan Kelava, koji je u prvom poluvremenu održao dostatnu prednost. U posljednjoj minuti prvog dijela Carlos je s lijeve strane fino vidio Vrdoljaka na drugoj vratnici, a bivši je Zagrebov španer pogodio za 3:0.

U nastavku se razigrao prošlogodišnji prvi strijelac Mario Mandžuki?. Najprije je u 15. minuti pogodio pravo mjesto nakon asistencije Sammira, a ve? u sljede?oj minuti sam odradio posao vrijedan petog Dinamovog pogotka.
U me?uvremenu je Kelava kapitulirao, nakon brze kombinacije Golika i Pape, od kojih potonji zabija po?asni pogodak za ekipu Dražena Beseka.
Pljesak s ugodno popunjenih tribina prvi je izmamio de?ko iz zagreba?kih Dugava, veliki miljenik Dinamovih navija?a Igor Biš?an kada je uvalio tunel iznena?enom Dinu Škvorcu.

Zagreb izazvao ovacije

Atmosfera je publici porasla izlaskom aktualnih prvaka na teren Doma sportova, gdje ve? tradicionalno imaju bu?nu potporu.

U drugoj utakmici prvog dana Zagrebaši, koji u obranu trofeja kre?u s najja?om postavom, odigrali su uzbudljivu utakmicu protiv Me?imurja, a pobjedu im je minutu prije kraja donio Senijad Ibri?i? na asist trenutno najboljeg strijelca Prve HNL Krune Lovreka. Bila je to utakmica u kojoj se aplaudiralo Zagrebovim vedetama, a ponajviše upravo Lovreku, nakon malonogometne minijature kada je žongliraju?i s loptom na vanjskom dijelu stopala sjajno poslužio Brklja?u za drugi pogodak Pjesnika.

U vodstvo je mom?ad ?ire Blaževi?a doveo veznjak Ivan Parlov. No, ?akov?ani nisu pali bez ispaljenog metka. Josip Milardovi? dvama je pogocima nadoknadio zaostatak i unio dodatnu dozu neizvjesnosti. Ibri?i? je na poslijetku riješio stvari i olakšao Zagrebašima situaciju uo?i dvoboja s Dinamom, koji je etiketiran kao poslastica dana.

Zagreb: Stojki?, Oršuli?, ?utura, Labudovi?, Brklja?a, Peji?, Ibri?i?, Škori?, Nadarevi?, Kartelo, Lovrek, Ivankovi?, Parlov, Mujdža, Grgi?

Me?imurje: ?onkaš, Grizelj, Bratkovi?, Jagec, Celiš?ak, Milardovi?, Mostarli?, Piškor, Tisaj, Banovi?, Habuš, Darmopil, Pintari?.

Modri svladali i Zagreb, teško se ozlijedio Kruno Lovrek

U sigurno najiš?ekivanijoj utakmici dana aktualni "veliki" prvak Dinamo je pobijedio dvoranskog Zagreba sa 2:1. No loša vijest po kojoj ?e Blaževi? i Zagrebaši pamtiti ovaj dvoboj nije poraz ve? teška ozljeda najboljeg njihovog igra?a Krune Lovreka. Golgeter iz Kranj?evi?eve koji je zbog odli?nih igara jesenskog dijela prvenstva ve? polako pakirao kov?ege u pravcu nekog europskog kluba teško je ozlijedio križne ligamente i prema prvim informacijama za njega je sezona završena. Lovrek se ozlijedio ve? u tridesetoj sekundi nakon grubog starta Dinamovog vratara Ivana Kelave.

Prvi gol za Modre je postigao povratnik i kapetan na ovom dvoranskom prvenstvu Igor Biš?an. Rezultat je poravnao Grgi? da bi slavlje Ivankovi?evoj mom?adi donio Brazilac Samir u posljednjoj minuti utakmice.

Treba napomenuti da se i Dinamu još u prvoj utakmici protiv Varteksa ozlijedio Gordon Schildenfeld, a nije poznato koliko je teška ozljeda Dinamovog stopera. Tako se nažalost obistinilo ono ?ega su se treneri i klubovi najviše bojali. Ozljede su po?ele obilato uzimati danak na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske.

Dinamo: Kelava, Buljat, ?ale, Mikuli?, Pokriva?, Etto, Tadi?, Bošnjak (vratar), Carlos, Mandžuki?, Sammir, Guela, Vrdoljak, Biš?an (kapetan)

Zagreb: Stojki?, Oršuli?, ?utura, Labudovi?, Brklja?a, Peji?, Ibri?i?, Škori?, Nadarevi?, Kartelo, Lovrek, Ivankovi?, Parlov, Mujdža, Grgi?.

Cibalija bolja od Varteksa, Interu i Me?imurju po bod

Varteks - Cibalia 1:2 (Prahi? 1:0 1', Husi? 1:1 12', Braban 1:2 24')

Varteks: Bešani?, Škvroc, Gluhak, Golik, Papa, Brezovec, Novini?, Vuk, Dreven, Šimek, Smrekar, Prahi?, Lesjak, Melnjak, Conjar.

Cibalia: Antolovi?, Zore, ?uljak, Radas, Leutar, Maroslavac, Bagari?, Bursca, Keri?, Radoti?, Grgi?, Kujundžija, Baraban, Mal?i?, Husi?.

Inter - Me?imurje 2:2 (Skuli? 1:0, 2', Piškor 1:1 10', Kukec 2:1 21', Piškor 2:2 22')

Inter: Vranji?, Ivankovi?, Mahi-ebem, Krišto, Lovren, Stavri?, Skuli?, Sivnji?, Buli?, Jonji?, Vidovi?, Buljanko, Ištuk, Kukec, Raši?.

Me?imurje: ?onkaš, Grizelj, Bratkovi?, Jagec, Celiš?ak, Milardovi?, Mostarli?, Piškor, Tisaj, Banovi?, Habuš, Darmopil, Pintari?.

Zagreb - Varteks 4:0 (Parlov 2', Ibri?i? 10' (kazneni udarac), Nadarevi? 12', Labudovi? 12')

Unato? izostanku svog udarnog dvojca Lovrek - Mujdža (koji tako?er ima problema s koljenom, ali sutra ?e biti spreman za igru) Zagreb je uspio do?i do pobjede i tako barem malo utješiti svog trenera ?iru Blaževi?a, koji je bio vidno isfrustriran Lovrekovom ozljedom.

Zagreb: Stojki?, Oršuli?, ?utura, Labudovi?, Brklja?a, Peji?, Ibri?i?, Škori?, Nadarevi?, Kartelo, Ivankovi?, Parlov, Grgi?

Varteks: Bešani?, Škvroc, Gluhak, Golik, Papa, Brezovec, Novini?, Vuk, Dreven, Šimek, Smrekar, Prahi?, Lesjak, Melnjak, Conjar.

Rezultati 1. dana:

1. KOLO

DINAMO - VARTEKS 5:1
ZAGREB - ME?IMURJE 3:2
INTER - CIBALIA 2:2

2. KOLO

DINAMO - ZAGREB 2:1
VARTEKS - CIBALIA 1:2
ME?IMURJE - INTER 2:2

3. KOLO

ZAGREB - VARTEKS 4:0

REDOSLIJED