View Single Post

Otkaz zbog vrijeđanja na forumu
Staro 03-27-2008, 13:02   #1 (permalink)
InoxFire
Left is my middle name
Points: 101,962, Level: 45 Points: 101,962, Level: 45 Points: 101,962, Level: 45
Activity: 22% Activity: 22% Activity: 22%

InoxFire's Avatar

InoxFire je prisutan trenutno

Registriran: Feb 2007
InoxFire has a brilliant futureInoxFire has a brilliant futureInoxFire has a brilliant futureInoxFire has a brilliant futureInoxFire has a brilliant futureInoxFire has a brilliant futureInoxFire has a brilliant futureInoxFire has a brilliant futureInoxFire has a brilliant futureInoxFire has a brilliant futureInoxFire has a brilliant future
Nivo Reputacije: 30
Uobičajeno Otkaz zbog vrijeđanja na forumu

Siemens je pet mjeseci tajno pratio forumaške prepiske svog zaposlenika o navijačima Dinama i Hajduka. Prostačenje je 33-godišnjeg inženjera stajalo radnog mjesta.

Bivši zaposlenik Siemensa ispričao je Novom listu kako se navijačko vrijeđanje kojim se zabavljao u pauzama radnog vremena pretvorilo u noćnu moru, nakon što mu je sudionik istog foruma doznao IP adresu, pomoću koje se locira računalo.

Sasvim uobičajeno je da na navijačkim forumima povremeno padne pokoja psovka prema suparničkoj skupini, ali to se ne uzima previše ozbiljno, rekao je mladić. Tako je i on u žaru rasprave jednog hajdukovca opsovao i nazvao komunistom.

Uvrijeđeni forumaš Tuna registiriran na serveru u SAD-u, zaprijetio mu je da će o tome obavijestiti njegovu tvrtku. Nije ostao samo na prijetnji, već je zbog računalnih uvreda zaista kontaktirao Siemensov odjel za ljudske resurse.

Korporativna pravila kompanije ne toleriraju nikakvo vrijeđanje po nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj ni spolnoj osnovi, pa su krenuli u potragu za dokazima o navodnim vrijeđanjima te su bez znanja svog zaposlenika pet mjeseci pratili aktivnosti s njegova računala.

Na kraju je 33-godišnjem inženjeru uručena opomena pred otkaz. Objašnjeno mu je da je povrijedio korporativna pravila ponašanja.

"Ne krivim Siemens, ali ostao sam šokiran! Godinama sam uzorak radnik, a priča se vrlo brzo pročula među kolegama, pa sam odlučio potražiti novi posao", ispričao je Novom listu inženjer.

Net.hr

Tužibaba - "Lijecimo frustracije za dobrobit nacije"
Igrice - Igraj igrice
Registiriaj se preko mog linka i zatraži besplatni savjet!
  Reply With Quote