Specifikacija:
Nokia 6300 - MobilniSvet.com - cene i specifikacija modela
Mob sam kupio jučer. Naravno dosad sam ga uspio rastrančirat na sve moguće načine.
Kučište je metalno, nema oštrih bridova, fino zaobljeno, odlicno lezi u ruci. Uređaj je iznimno tanak, zaista elegantno izgleda uživo.
Što se softa tiče, zadovoljavajuće brzine, iznimno jasni meniji, stavka koja karakterizira sve Nokijine modele, except entry level modela. Tipkovnica me strašno podsjeća na poznatu legendu 6230 tj. 6230i. Jako brzo sam se na tipkovnicu navikao, čak mi je za nijansu ugodnija od 6230i, mekseg je hoda, a opet ne narušava osječaš pri pisanju poruka.
Ekran je 240x320, 16 milijuna boja, kristalno jasan.
Jedina mana koju bi istakao, a općenito se tiče Nokie je još uvijek nekompletno riješenje SMS statusa. Poboljšali su sistem obavješćivanja na način da su kreirali poseban folder u koji pristižu statusi no smatram to riješenje nepotpunim, kako sam maloprije i naveo(SE je daleko najbolje riješenje koje sam vidio dosad, jako vidljiv status ukoliko je bitno vrijeme isporuke i sl podaci).
Kamerica je 2.0mpix, doduše dosad nisam slikao ništa jerbo mi je to nebitna aplikacija, no vjerujem da se ne razlikuje bitno u kvalitetu od konkurencije te mpixelaže.
Zasad sam s mobom zaista prezadovoljan.
Jedina moguća skora investicija bi mogla bit miniSD kartica 1 ili 2Gige za pohranu muzike il stovec.
Uz uređaj se dobivaju i slušalice, kad ih isprobam javim na što to liči, premda iz dosadašnjeg iskustva Nokia daje kvalitetne slušalice uz svoje uređaje.
Uređaj sam platio u Tele 2 ponudi za pretplatnike uz produženje ugovora na 24mj. 595kn.