Za ubijanje dosade
Sjedi neki covjek u kavani i pije. Doslo je i vrijeme zatvaranja, pa mu je i gazda lokala rekao da mora otici. On ustane, i mrtav pijan padne licem na pod.
Pomisli:
- Otpuzat cu van na cisti zrak. Mozda me to malo otrijezni, pa cu onda otici kuci.
Kada je izasao van opet je ustao i ponovo pao licem na zemlju. Onda odluci otpuzati do kuce. Kada je stigao do kuce, ustao je pred vratima, i ponovo tresnuo koliko je dugacak licem u pod. Onda je otpuzao uz stepenice, dopuzao do kreveta, ponovo ustao i odmah pao u krevet, i zaspao.
Ujutro, njegova zena dere se na njega:
- Opet si pio!
- Otkud znas? cudi se on.
- Zvali su iz birtije. Opet si tamo ostavio svoja invalidska kolica.
Sastanak radničkog savjeta u nekoj društvenoj firmi u drugoj polovini prošlog stoljeća. Prvi govornik izlazi na binu i kaže:
- Drugovi i drugarice, ja i moja žena imamo dijete, a živimo u jednosobnom stanu. Jel' to tako treba?
- Ne treebaa ...
- Pa kako treba drugovi?
- U dvoosoobnoom ...
- Tako je, drugovi.
Penje se drugi na binu i kaže:
- Drugovi i drugarice, moja žena i ja imamo dvoje djece, a živimo u dvosobnom stanu. Da li je tako ispravno?
- Niijeee...
- Pa kako je ispravno, drugovi ...?
- U trosoobnoom...
- Tako je, drugovi.
Penje se treći na binu i kaže:
- Drugovi i drugarice, ja i moja žena imamo troje djece i živimo u dvosobnom stanu. Da li je tako ispravno?
- Nijeeee ...
- Pa kako je ispravno, drugovi?
- U četvorooosoobnoom...
Penje se Cigo na binu i kaže:
- Drugovi i drugarice, ja i moja Fatima imamo četrnajstoro deca, a živimo u šupu. Da li je to ispravno?
- Nijeeeee...
- Pa kako je ispravno, drugovi?
- U šuupiii...
Bila casna kod ginekologa, koji joj odao priznanje za lijepo njegovanu pickicu, ali joj i priopcio "radosnu" vijest da je u blagoslovljenom stanju... Isuseimarijo, zavapi casna, danas nemres vise vjerovati niti vlastitom prstu
Pita učiteljica Ivicu:
- Ivice, što bi ti učinio da rano ujutro ideš u školu kroz šumu i
odjednom
i tamo nađeš ranjenog hrvatskog vojnika?
- Ubio bih ga!
- Što??? Pazi Ivice - ranjenog HRVATSKOG vojnika!
- Ubio bih ga!
- Sjedni Ivice. Dobio si jedan! A ti Jovanoviću - ne šapći!
|