Život poslje rođenja
Trudna žena očekuje blizance. Bliži se porođaj, a dva fetusa razgovaraju...
- Da li ti stvarno vjeruješ u život poslje rođenja?
- Pa da... mora da postoji nešto poslje rođenja. Možda smo ovdje baš zato da bismo se pripremili na ono što nas čeka.
- Gluposti, ne postoji život poslje rođenja. Kako bi uopće izgledao takav život?
- Ne znam točno, ali sigurno će tamo biti bolje nego ovdje. Možda ćemo vidjeti veliki, široki svijet i moći da trčimo...
- Budalaština! Trčimo, nije nego. Sve i da postoji takav svijet, a naravno da ne postoji pošto ga niko nije vidio, ne bismo mogli da se pomaknemo daleko, vidiš kolike su nam pupčane vrpce, a kroz njih se hranimo...
- Ma u vanjskom svijetu ćemo se hraniti na drugi način, uopće nam neće biti potrebna pupčana vrpca. Jesti ćemo.
- Šta bi to bilo? A i odmah bismo se izgubili...
- Pa možda ćemo tamo moći da vidimo gdje smo, da se lakše snalazimo.
- Šta znači vidjeti? Kako sada ne vidimo?
- Pa zato što je mrak, vani će biti svjetlo...
- Ne postoji svjetlo. A i ja ne bih ni želio da živim u takvom svjetu, nema sigurnosti, ništa ne bismo znali, ne bismo se snašli...
- Pa imat ćemo mamu, ona će se brinuti o nama!
- Mama? Kakva glupost... i ti u to vjeruješ. Pa dobro, gdje je ta mama?
- Mama je svuda oko nas! U njoj smo i zahvaljujući njoj živimo. Ona nas je stvorila, bez nje uopće ne bismo postojali.
- U to ne vjerujem! Nikada nisam vidio nikakvu mamu, stoga je jasno da ništa slično ne postoji. Ne postoji život poslje rođenja i to je to.
- Istina, nitko se odatle još nije vratio da nam ispriča, ali opet, ja vjerujem da tek poslje rođenja počinje pravi život...
- Samo se ti nadaj...
|